Voetbal Datacentre API

Dit is de documentatie voor Voetbal Datacentre API. Ieder hoofdstuk geeft een korte beschrijving van de API call, een formele syntax van de call, een lijst met mogelijke input parameters, een lijst met output parameters, een of meer voorbeeld calls en een voorbeeld output.

5. API foutmeldingen (1507 )

Beschrijving

Iedere call kan door middel van een structuur:

        {
          errorcode => numerieke waarde,
          message => "string"
        }
          

een foutmelding aan de caller doorgeven. Na een call dient altijd gecontroleerd te worden of de errorcode gedefinieerd is in de reply.

CodeBeschrijving
1000Alles is goed gegaan
9986U heeft een API call gedaan maar voor uw club is geen API besteld.
9987Incorrect Comptype, gebruik R, B, V of N
9988Moet POST gebruiken
Op sommige URL's kunt u data zoals fotos, videos en verslagen uploaden. U dient hiervoor een HTTP POST te gebruiken en heeft dit niet gedaan.
9989Voetbal.nl error. Sommige Clubsites API calls maken gebruik van de voetbal.nl API, soms gaan deze calls wel eens fout.
9990Onbekend type reacties opgevraagd
9991API version not accepted. De DWS Clubsites API heeft een aktuele versie. U kunt specificeren welke versie u wilt gebruiken. Wanneer u een incompatible versie specificeert krijgt u deze foutmelding.
9993Not yet implemented. U heeft een call gebruikt die (nog) niet geimplementeerd is op de API.
9994Niet ingelogd met voetbal.nl account. Voor sommige calls dient u met behulp van de login call eerst in te loggen met uw voetbal.nl account.
9995Geen resultaten.
Eigenlijk niet echt een foutmelding, meer een mededeling dat u bijvoorbeeld voor een bepaalde week de resultaten heeft opgevraagd maar er waren die week geen resultaten.
9996Onbekende sessie. In iedere call (behalve de initialisatie call) dient u in de URL een session ID mee te geven. Wanneer dit session ID niet bestaat of ongeldig is krijgt u deze melding.
9997Niet geautoriseerd.
U heeft een call gedaan waarvoor credentials nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een upload van foto, video of verslag, maar geen, of een foutieve, login call gedaan.
9998PHPSESSID of hash niet in URL, geen initialisatie
9999Site niet bekend. U probeert een site te initialiseren die niet bestaat.

Beschikbaarheid

Syntax

https://api.voetbaldatacentre.nl/GEEN CALL

Input parameters

Output parameters

Output

null