KNVB Datacentre API

Dit is de documentatie voor KNVB Datacentre API. Ieder hoofdstuk geeft een korte beschrijving van de API call, een formele syntax van de call, een lijst met mogelijke input parameters, een lijst met output parameters, een of meer voorbeeld calls en een voorbeeld output.

7.1. Videos (1507 )

Beschrijving

Videos kunnen worden ge-upload via de API. Tevens kan een listing worden opgevraagd van bestaande videos per <matchid>.

Videos en fotos kunnen worden geupload met behulp van een upload call. De bestanden worden dan bij voorkeur niet direct geupload naar voetbal.nl. Direct uploaden vertraagt de call voor APP en SITE API dus bij voorkeur word de xpost=0 (default) gebruikt. Na uploaden word een URL van de foto/video terug gegeven welk in het geval van xpost=0 lokaal op de clubsite servers zal zijn.

In de achtergrond loopt echter continue een script welk eens in de XX minuten zal controleren of er fotos/videos lokaal op de clubsite servers staan die nog moeten worden gecrosspost naar voetbal.nl. Dit zal dan automatisch worden gedaan door dit script en de URL zal na deze upload worden aangepast. LET OP: URL's van fotos/videos zijn dus NIET statisch en kunnen te alle tijde worden aangepast door clubsites programmatuur.

Met behulp van de parameter xget (standaard waarde = 0) kan de API een cross call doen naar de voetbal.nl API en foto's retourneren die op voetbal.nl aan deze wedstrijd gerelateerd zijn. Normaal word dit niet gedaan. Het word tevens afgeraden omdat het veel langzamer is.

Beschikbaarheid

Syntax

https://api.knvbdatacentre.nl/api/media/<matchid>/videos?PHPSESSID=<12345>&hash=<abbccdde200394>[xget=<0|1>

Input parameters

Output parameters

Output

{
    "errorcode":1000,"message":"Ok",
    "List":[{
    "Titel":"Leuke Film",
    "URL":"http:\/\/youtube.com\/watch?v=2t9QBAt0aDA",
    "UploadDatum":"2014-09-11",
    "UploadTijd":"1900",
    "Uploader":"fredl"
},{
    "Titel":"Leuke Video 2",
    "URL":"http:\/\/youtube.com\/watch?v=GBP8sJpxL5A",
    "UploadDatum":"2014-09-11",
    "UploadTijd":"1900",
    "Uploader":"fredl"
}]
}